Buttermilk kızarmış tavuk tarifi, nasıl yapılır? Bugüne kadarki en iyi kızarmış tavuk tarifi

Buttermilk kızarmış tavuk tarifi, bugüne kadar gerek fast food restoranlarında gerek ev yapımı olsun yiyebileceğiniz en iyi kızarmış tavuk. Bu tarifi özel ve lezzetli kılan ise adından da anlaşılabileceği gibi sosunda kullandığınız buttermilk’tir. Bu sos ile hazırlanan tavuklar dışı çıtır içi sulu ve yumuşak bir şekilde pişerek kızarmış tavuktan en iyi lezzeti almanızı sağlar.

Buttermilk kızarmış tavuk tarifini dilerseniz buttermilk yerine süt kullanarak da yapabilirsiniz ama aynı etkiyi vermeyeceğini şimdiden belirtelim. Buttermilk tarifini evde sadece 10 dakikanızı ayırarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarife buradan ulaşabilirsiniz.



BUTTERMİLK KIZARMIŞ TAVUK TARİFİ NASIL SAKLANIR?

Buttermilk kızarmış tavuk tarifini pişirip tamamen soğuduktan sonra hava geçirmez bir kapta dört güne kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

BUTTERMİLK KIZARMIŞ TAVUK TARİFİ

Buttermilk Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler;



  • 1 bütün tavuk, 8 parçaya bölünmüş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çeyrek çay kaşığı biberiye
  • Çeyrek çay kaşığı kuru nane
  • Çeyrek çay kaşığı pul biber
  • 2 bardak buttermilk

Baharatlı un karışımı için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çak kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı soğan tozu

Buttermilk Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Buttermilk kızarmış tavuk tarifini yapmak için öncelikle parçalamış olduğunuz bir bütün tavuğun her parçasına iyi pişmesi ve sosu iyi çekmesi için bıçak yardımıyla çizikler atın. Daha sonra geniş bir kabın içerisine parçaladığınız tavukları, karabiberi, tuzu, kırmızı toz biberi, biberiyeyi, naneyi ve pul biberi dökün. Tavukları baharatlar ile iyice harmanlayın ve saha sonra üzerine 2 su bardağı buttermilki dökerek tekrar karıştırın. Üzerini örtün ve 6 saat kadar buzdolabında marine olmaya bırakın.

Adım 2

Tavuklarınızın marinasyonu tamamlandıktan sonra sığ bir tabak içerisine un, tuz, kırmızı toz biber, pul biber, sarımsak ve soğan tozunu alarak iyice karıştırın. Tavuklarınızı buzdolabından çıkarın. Tek tek olmak kaydıyla tavukları sostan alıp baharatlı un karışıma batırın. Fazla ununu silkeleyip geniş bir tabağa istifleyin.

Adım 3

Kızartma yağını ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın. Una buladığınız tavuk parçalarını kızgın yağın içerisine atın ve 10 dakika kadar kızartın. Tavuk parçaları istediğiniz pişme ayarına ulaştığında yağın içinden çıkarın ve fırın tepsisi üzerine yerleştirdiğiniz fırın teli üzerine alın. Burada 10 dakika bekletin ve ardından buttermilk kızarmış tavuk tarifini servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir